Reportage

Håll koll på vår Facebook-sida för färska reportage! Vi lägger in här vartefter, men inte lika kvickt.

När vi körde en provträning i Branteviks IF FF den 26 oktober, hade vi en fantastisk uppslutning med 22 spelare, två tränare, 12 engagerade "gubbar" och en domare - som alla njöt av dagen.

Samma lördag 2 november var det träning igen på Branteviks IP för att byta om och sedan åka och spela/träna på konstgräset i Skillinge pga att Branteviks IP:s naturgräs inte håller så sent på året.

Bilden visar träningen på Skillinge IP lördag 16 november.

Bild: Jörgen Göransson

Starten 2019

När vi körde en provträning första gången i Branteviks IF FF den 26 oktober, hade vi en fantastisk uppslutning med 22 spelare, 2 tränare, 12 engagerade "gubbar" och en domare - som alla njöt av dagen.

Det kändes att alla var entusiastiska över att fotbollen återkommit till Brantevik!

Bara när planen inte håller på Branteviks välskötta, stora IP med fint klubbhus, spelar vi på Skillinges uppvärmda plan.

Samma dag, Allhelgonadagen och Österlen Lyser-lördagen den 2 november samlades grabbarna till en ny träning igen på Branteviks IP för att byta om och sedan åka och spela/träna på konstgräset i Skillinge pga att Branteviks IP:s naturgräs inte håller så sent på året.

Den 23 oktober berättade initiativtagaren Jörgen Göransson:

"FOTBOLLSÄLSKARE
För 6 månader sedan var det tyst. För 5 månader sedan blev det grönt ljus från Branteviks IF:s styrelse. För 4 månader sedan började tugget. För 3 månader sedan ökades trycket. För 2 månader sedan träffades några eldsjälar. För 1 månad sedan anställdes tränarna. För 3 veckor sedan hade vi bestämt oss för att boka plan mm. För 2 veckor sedan hade vi ytterligare ett möte och spelare började höra av sig. För 1 vecka sedan beställdes nästa års (2020) matchställ. Idag är allt tryckt (förutom sponsorerna). På lördag har vi avstämningsmöte med Branteviks IF."

Den 13 juni berättade Jörgen:

"FOTBOLL I BRANTEVIK 2020?!
Den 12 juni 2019 blev en historisk dag!
Då kom nämligen beskedet från Branteviks IF och Österlen FF att man ger grönt ljus för att det starta fotbollsverksamhet i Brantevik. Tanken är att göra det i en helt ny kostym för att tydliggöra att det är en "lokal satsning", där småklubben, gemenskapen och byn sätts i första rummet.
Har du ett hjärta som brinner för Brantevik och vill på något sätt engagera dig?

Maila: fotboll@branteviksif.se

Branteviks IF FF representerades och deltog på Skånes FF:s representationsmöte den 20 november 2019. Däribland fanns frågan om serieindelning uppe.

Då division 7 försvinner 2020, innebär det att Branteviks IF FF börjar i division 6. Lagen vi kommer möta ser du på kartbilden.

Det lär bli många härliga derbyn att kunna avnjuta - eller vad sägs om följande lag: Borrby, Baskemölla, Glemmingebro, Kivik, Köpingebro, Onslunda, Rörum Smedstorp, Charlo, Svenstorp och Sövestad.

Som det ser ut kommer vi att få ihop ett riktigt trevligt och bra lag. Vi har bra intresse.

Om allt går som det skall så ses vi på IP 2020.

Många olika moment tränades på Skillinge IP:s konstgräs 16 nov 2019.

Bild: Jörgen Göransson

Facebook: branteviksiffotboll