Konstlotteri 2021


Konstlotteriet 2021


Nu har alla lyckliga vinnare identifierats. GRATTIS till er!

Tack alla ni andra som köpt lotter.


Och tack alla ni som skänkt konstverken. Ni har därmed gett ett stort bidrag till 
Branteviks IF !1.

Ulf Backman

Bor och arbetar i Äppellunden i Brantevik med motiv med det skånska landskapet  och bebyggelse som inspiration.

En akvarell att njuta av från Ulf. 27x27 cm

http://www.ulfbackman.se/cv.php

2.

Christina Bergman

En akvarellkonstnär boende i Brantevik och Vaxholm, med bred utbildning : designstudier vid FIT, State University of New York 1959-1960,  Konstfack 1961-1964. Avslutade denna period med diplom från IHR 1965. Hon var yrkesverksam som informationschef och konsult 1965-1995. 1987 vidareutbildade Christina sig på Kapellagården , fortsatte med kurser i akvarellteknik, akryl, litografi och oljemålning både i Sverige och utomlands. Hon målar i olja, akryl, akvarell, ofta blandteknik. Färgerna är oftast transparanta, målade lager på lager. Genomskinliga med mycket ljus. Hon tunnar ut, tvättar ur, skrapar tills hon får fram det genomskinliga och hittar på så vis fram till sina bilder.

Utställningar: Från 1992 både i Stockholm, Österlen såväl som samlingsutställningar i Frankrike, Danmark och Sverige. Representerad på många svenska företag och organisationer.

Christina har skänkt en bild som i skirhet ger betraktaren en bild från byn. 39x41 cm

https://www.lexikonettamanda.se/show.php?aid=20965

3.

Kathrin Bernekorn

Galleri, atelje och motiv från Brantevik och omnejd. Kathrins strandbilder och skåneskildringar uppskattas lika mycket i Stockholm som här i byn!

Kathrins bidrag är en akvarell med stark skåneprägel 32x27cm

https://www.bernekorn.se/

4.

Birgitta Fagerlund

Birgitta började måla 2003 och har deltagit i många olika målarkurser och grupper, som inspirerat och drivit måleriet vidare. Hon använder varierande tekniker som olja, akryl, akvarell, tempera och collage. Birgitta har deltagit i utställningar i Stockholm och på Österlen, under 2021 visas hennes bilder på Karnelund , Gislöv.

Ateljé på Redutten, Rindö. Ingår i akvarellgruppen Akvamarin, Karby gård, Täby

Birgitta bidrar med ett objekt, ett "husbygge" i en kub. En utveckling av hennes motiv på tavlorna. 20x22x20 cm

bina.fagerlund@gmail.com
www.birgittafagerlund.se

5.

Gittan Jönsson

Verksam i Brantevik och Berlin. Vi känner hennes bildkonst från den stora väggfresken vid Simrishamnsinfarten, ”Dammsugerskan i världen”, hennes väggfresko i matsalen på Råkulle Vandrarhem och som illustratör till boken ”Byn som byggde Hoppet”. Finns att köpa på Museet!

Gittan har bidragit med en bild i olja ”Processen”, som inspirerar till associationer på många nivåer. 30x40 cm

http://www.gittanjonsson.se/aktuellt.htm

6.

Madeleine Pyk

Vår mesta Österlen konstnär, ställer i sommar 2021 ut på sitt privata galleri Musee Pyk i Skillinge där hon bor och verkar.

Madeleine har bidragit med en bild , Molnet , som skiljer sig lite från många Pykska bilder!  Olja på pannå , 30x43 cm

https://sv.wikipedia.org/wiki/Madeleine_Pyk

7.

Baiba Purins

Född i Stockholm av lettiska föräldrar, arbetade med reklam som copywriter till 2004 då hon påbörjade sin konstutbildning på Folkuniversitetet, fortsatte sen med skulptur och grafikutbildningar. ”Här började mitt nya autentiska liv med personliga skapelser och uttryck”.

Flyttade 2010 till Brantevik och har deltagit i mängder av utställningar på västkusten och i Skåne, just nu ställer hon ut på Galleri Gunilla Ingolf.

Baiba arbetar både med bilder och även uttrycksfulla små skulpturer i papier mache.

Vi har fått en vinstbild med karakteristiska damer! 34x42 cm

8.

Jaromir Svozilik

Född 1951 i Tjeckoslovakien (dåvar.) och har bott i Sverige sedan 1974 , utbildad vid Falu Konstgrafiska Verkstad under professor Staffan Kihlgren.  1991 flyttade Svozilik till Norge och arbetar nu i Edvard Munchs gamla atelier på Ekely i Oslo, och är medlem av Norske Billedkunstnere.
Han har även varit gästlärare på Konsthögskolan, Umeå universitet. Svozilik arbetar både med grafik, måleri och skulptur. 1982 skrev han en diktsamling ”Ölmedborgare av det tjeckiska krogsamhället”.
Vi har som vinst fått ett passande grafiskt blad  ”Naturens symfoni” i torrnål och gouache. 42x59 cm

Mail@svozilik.com